Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku II, odc.19: Bitki cielęce z koprem włoskim

Doradca Smaku II, odc.19: Bitki cielęce z koprem włoskim

 

 

Lekko anyżowy zapach wraz ze słodkawym smakiem kopru włoskiego, inaczej zwanego fenkułem sprawia, że jest on niezwykle oryginalnym warzywem. Mimo swojego niespotykanego smaku jest bardzo uniwersalnym dodatkiem do wielu dań. Możemy go z powodzeniem jeść na surowo w sałatkach, dusić, piec, grillować, smażyć a nawet karmelizować. Wszystko zależy od naszej wyobraźni. Ponadto fenkuł to bogactwo witamin – w tym witaminy C. Zaleca się dołączać go do diety matek karmiących, ale ceniony jest również przez osoby stosujące diety odchudzające, gdyż koper włoski jest warzywem niskokalorycznym. Idealnie pasuje do wszelkich sałatek z dodatkiem oliwy z oliwek czy octu balsamicznego. Świetnie komponuje się także z mięsem. Dlatego dziś rzadki w naszej kuchni koper włoski połączy się z bitkami cielęcymi w sosie własnym. Zapraszamy!

 

Aby zobaczyć przepis kliknij TUTAJ

 

12"Bitki cielęce z koprem włoskim"

11

09.02.2014 20:10
ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak