Doradca Smaku II, odc.6: Pieczony Rostbef zawijany słoniną

20.01.2014
Doradca Smaku II, odc.6: Pieczony Rostbef zawijany słoniną

 

 

Jeśli planujesz prawdziwie mięsny przysmak na obiad, to "Pieczony Rostbef zawijany słoniną", będzie znakomitym urozmaiceniem codziennej diety. Zamiast nadziewać rostbef warto wypróbować inny sposób i obłożyć go na przykład plasterkami słoniny. Wzbogać dodatkowo smak przygotowanym na bazie warzyw z winem sosem, a całość podaj z ostrą musztardą. Przygotowane w przepisie warzywa można z powodzeniem dołączyć do przygotowanego mięsa z sosem.

 

Czy wiesz, że słonina to tradycyjny produkt Ukrainy. Jest ona bardzo silnie związana z tym krajem i utożsmiana jest wręcz z symbolem narodowym. 

 

9

"Pieczony Rostbef zawijany słoniną"

 

10

Zapraszamy na Konkurs "Odkryj smak odcinka"

Udostepnij:

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

2milutka

23.01.2014 20:27
ja wpisałam stek wołowy....

brioszka

21.01.2014 10:32
yaaay dziękuję :)

Doradca Smaku

21.01.2014 10:14
@ Drodzy Doradcy będziemy przyznawać punkt za wołowinę argentyńską:)

borgia

20.01.2014 21:09
Myślę, że mimo wszystko będzie zaliczone. A i nie było powiedziane, że nie można użyć argentyńskiej ;) ;). Mnie też się dzisiaj udało, pomimo że strasznie zakręcona jestem od rana...

brioszka

20.01.2014 20:58
no a ja się wczułam w temat i napisałam, że wołowina argentyńska :P

IZABELA29

20.01.2014 20:58
chyba tak wpisałam ach ta moja skleroza :)

Doradca Smaku

20.01.2014 20:30
@brioszka, wystarczyła odpowiedź wołowina :)

brioszka

20.01.2014 20:19
no nie trafiłam! trochę źle zrozumiałam pytanie. No trudno ;)
prymat