Kulturalna kuchnia: Blogerzy na Święta

20.12.2013
Kulturalna kuchnia: Blogerzy na Święta

Wieczerzę zaczniemy od barszczu z uszkami i drożdżowymi pasztecikami z pełnoziarnistej mąki oraz podanej na ciepło ryby, co w swej prostocie stanowi kwintesencję wigilijnej kompozycji smakowej. Następnie śledź w galarecie i śledziowe szaszłyki, rolada z wędzonej makreli i pieczonej papryki i inne smakowite zakąski, które opracowane zostały specjalnie po to, aby ta tradycyjna kolacja mogła być lżejsza i zdrowsza niż kiedykolwiek.

 

Na słodko autorki proponują nam niezwykłą ucztę – ciasta lżejsze i zdrowsze, bez mąki lub z wykorzystaniem pełnoziarnistej. Odchudzone wersje sernika czy domowe, dietetyczne bajaderki. Do tego pachnące cynamonem jabłka, miodowe pierniczki, kutię, trufle i niskokaloryczne batoniki. 

 

Książka "Blogerzy na Zdrowe Święta" do pobrania również z naszego katalogu: https://bit.ly/cxWVxN

 

      

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

prymat