Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Zupa rybna

09.10.2013
Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Zupa rybna

 

Mazurska zupa rybna Marcina Budynka

 

 

Krok 1 - lista zakupów i połowów 

Okonie - 1 kg

Bulion warzywny -1 l

Ser typu feta – 200 g

Pomidory – 400 g

Czosnek - 5 g

Koper - 1 pęczek

Sól, pieprz czarny do smaku

 

Krok 2

Okonie gotujemy w bulionie przez ok. 40 minut z dodatkiem kopru.

 

Krok 3  

Rybę wyjmujemy z bulionu i obieramy z mięsa.

 

Krok 4

Połowę mięsa ryb wrzucamy z powrotem do zupy i miksujemy z dodatkiem sera.

 

Krok 5

Pomidory obieramy ze skóry, odrzucamy pestki i kroimy w kostkę.

 

Krok 6

Zupę podgrzewamy, dodajemy pokrojone pomidory i kawałki ryb.

 

Krok 7

Gotowe, smacznego!

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Basia03

30.01.2014 12:39
Ja do tej pory robiłam zupę rybną na święta, ale z karpia a dokładnie z głów. Pyszna, dobra dla dzieci bo wygląda jak rosołek a jeszcze jak dodaje się grzanki na masełku to dzieciaki chętniej jedzą. Ja bym mogła ją jeść na śniadanie, obiad i kolację a także między posiłkami.

Christopher

26.10.2013 19:56
Chętnie zrobię taką zupę na okonkach.Okonie jadłem różnie przygotowane,a w zupie jakoś mi umknęły.Zawsze powtarzam,człowiek uczy się całe życie i jeszcze dużo potraw ma do spróbowania.
prymat