Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gadżetomania: Naczynie żaroodporne

Gadżetomania: Naczynie żaroodporne

Naczynie do zapiekania w piekarniku może być wykonane ze szkła żaroodpornego, ale również ceramiczne czy też kamionkowe, rzadziej gliniane. Do wielu potraw wystarczy po prostu głębsza blacha do pieczenia.

 

Gadżetomania: Naczynie żaroodporne

 

Potrawy z piekarnika pozwalają przygotować pyszne danie z mięsa, ryb czy warzyw. Wszelkiego rodzaju zapiekanki makaronowe czy warzywne to dania, które pozwalają eksperymentować i cieszyć się różnorodnym smakiem, zaskakująco dobrym efektem. No i takie danie „robi się samo” po włożeniu do piekarnika.

 

A Wy? Jakie naczynie wolicie? Ceramiczne czy żaroodporne z pokrywką? Co zwykle zapiekacie?

 

A tu kilka inspiracji. Zapiekanki naszych użytkowników pod linkiem.

14.12.2013 21:59
Zgadzam się, naczynia żaroodporne to świetny pomocnik w kuchennych wojażach :) Ja mam takie marki Termisil i spisują się świetnie - potrawy wychodzą pyszne :) Fajnie, ze można w nich upiec potrawę, a potem podać na stół, bo są po prostu ładne. Nie ma tez problemu żeby w tym samym naczyniu wsadzić je do lodówki, generalnie super sprawa :)
bietka 23.09.2013 09:18
u mnie naczynie żaroodporne to konieczność, muszę sobie jeszcze kupić takie prostokątne z płaskim dnem, bo uwielbiam różne zapiekanki :)
Ola1984 23.09.2013 09:03
Mam hopla na punkcie wszelakich naczynek, także tych do zapiekania. Zdecydowanie wolę te ceramiczne, ale mam też świetną blachę do pieczenia (ciast, mięs, zapiekanej),którą potem można przykryć i przetransportować. Uwielbiam ją :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak