Partnerami akcji są:
Nasz Tir kulinarny zatrzymał się tym razem w Kamieniu Pomorskim. Wielkie grillowanie z Robertem Sową rozpoczęliśmy już o godzinie 16.00 – czekały na Was soczyste kiełbaski i wyborne ryby. Tak jak zawsze imprezie towarzyszyły liczne konkursy oraz wspaniałe koncerty. W Kamieniu Pomorskim spotkaliśmy się z zespołem Papa D oraz Kasią Kowalską.
W Kamieniu Pomorskim powitały nas tłumy uczestników.
Nasz TIR kulinarny jak zawsze w gotowości.
Nasi kucharze czuwali nad smaczną stroną imprezy.
Był i Robert Sowa!
Uczestnicy mogli wziąć udział w konkursach.
Nasze stoisko cieszyło się dużą popularnością.
Wesoły humor dopisywał również na scenie.
Może sami przeniesiecie smak lata do domu?
Polecamy przepis od firmy Konspol:
Kaszanka zawijana w kapuście włoskiej
- 2 opakowania Kaszanki z kurczaka
- 6 listków kapusty włoskiej
- 6 plastrów boczku wędzonego
- 100 g kapusty kiszonej
Sposób przygotowania:
Sparzyć liście kapusty włoskiej, na liść kapusty nałożyć trochę kapusty kiszonej, następnie plaster boczku wędzonego i kaszankę. Całość zawinąć na kształt gołąbka i owinąć w folię aluminiową. Położyć na grilla i piec, aż liście kapusty będą miękkie.