Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Salsa pomidorowa

10.07.2013
Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Salsa pomidorowa

 

Składniki:

3 pomidory concasse (bez skóry i gniazd nasiennych)

1 ząbek czosnku

200 ml pikantnego soku pomidorowego

sok z 1 cytryny

1 pęczek kolendry

1 czerwona cebula

8 łyżek oliwy z oliwek

2 średnie czerwone papryczki chili

Sól morska -MŁYNEK Prymat,

Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 

 

Krok 1

Pomidory pokroić w kostkę i włożyć do dużej szklanej misy.

Krok 2

Dodać wyciśnięty czosnek, sok z cytryny, sok pomidorowy, posiekaną cebulę i kolendrę oraz oliwę z oliwek. Doprawić do smaku.

 

Krok 3

Gotową salsę wstawić na chwilę do lodówki, aby aromaty dobrze się połączyły.

 

Krok 4

Przed podaniem raz jeszcze spróbować salsę i w razie potrzeby ponownie doprawić.

 

 

Krok 5

Salsa pomidorowa do doskonały dodatek do tortilli, quesadillas, tacos. Można ją także podawać jako dodatek do grillowanych mięs i ryb.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

prymat