I Dzień Lata

21.06.2013
I Dzień Lata

 

Na urlopie, na wakacjach nabieramy sił na resztę roku. Czerpiemy energię ze słońca, zieleni i świeżych warzyw i owoców. To czas imprez pod gołym niebem do białego rana, grillowania, dbania o figurę… bo przecież wizja kostiumu kąpielowego może spędzić sen z powiek.

Podczas wakacji mamy czas na przygotowanie i celebrowanie posiłku. Gotowanie sprawia niesamowitą przyjemność, na targowiskach można kupić świeże warzywa i owoce. Kompot z wiśni to pestka, zdrowa marchewka na przekąskę, sałatka ze świeżych pomidorów, mozarelli i bazylii na wyciągnięcie ręki. Cieszą najprostsze potrawy, byleby wszystko było świeże i dobrze doprawione.  

 

Na upalnie dni największym rarytasem są sałatki. Delikatnie doprawione sosem sałatkowym Prymat będą odpowiednio smaczne, lekkie i zdrowe. A na wieczory w miłym towarzystwie warto zaopatrzyć się w węgiel drzewny, rozpałkę i… coś na grilla. Czy to będą warzywne szaszłyki, wyszukany łosoś z grilla, pyszna karkóweczka w Marynacie pikantnej Prymat, czy typowo męski stek będą smakować wybornie.

 

Czy wiesz, że...

Praktycznie każdy mięsisty owoc lub warzywo może być podstawą letniego chłodnika. Taka zupa jest nie tylko bardzo orzeźwiająca, lecz ma także więcej składników odżywczych niż tradycyjnie gotowana.

 

 

Galerię letnich przepisów znajdziecie TUTAJ

 

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

prymat