Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doradca Smaku, odc. 60: Pieczeń cielęca z czosnkiem i rozmarynem

Doradca Smaku, odc. 60: Pieczeń cielęca z czosnkiem i rozmarynem

600 g combra cielęcego
Olej
2-3 ząbki czosnku
Rozmaryn Prymat
Majeranek Prymat
Musztarda sarepska Prymat
Chrzan tarty Smak
Sól morska Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

 

 1

Comber cielęcy oczyszczamy i wkładamy do naczynia żaroodpornego.

 

2

Ząbki czosnku kroimy na połowy, miażdżymy i drobno siekamy.

 

3

Mięso przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Następnie posypujemy je rozmarynem z majerankiem...

 

4

...i lekko wklepujemy w mięso z obu stron. Tą samą czynność wykonujemy z posiekanym czosnkiem.

 

4

Całość polewamy olejem i jeszcze raz dla pewności wklepujemy przyprawy.

 

5

Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cielęcinę przez ok. 4-5 minut z obu stron.

 

6

Następnie zdejmujemy z patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Mięso polewamy olejem z patelni...

 

7

...i wkładamy do pieca ustawionego na ok. 180 – 190 stopni C na ok. 7-8 minut.

 

7

Po tym czasie wyjmujemy pieczeń z piekarnika, kroimy w plastry i układamy na talerzu.

 

8

Pieczeń podajemy z chrzanem i musztardą. Bon apetit! 

sylwia_mc 28.05.2013 21:11
Na sam widok zgłodniałam i aż czuję zapach
Doradca Smaku 28.05.2013 10:20
@Anonim, na tę chwilę rzeczywiście był to ostatni odcinek "Doradcy Smaku". Czas jednak pokaże, czy to już koniec :).
27.05.2013 21:13
Szkoda , że to już ostatni odcinek .Brawo dla prowdzącego za profesjonalizm ,kulturę i elegancję w kuchni.Przyjemnie było się uczyć. Powodzenia
IwonaDD 27.05.2013 20:01
wygląda rewelacyjnie, kolejny przepis do wypróbowania :)
Barbara13 27.05.2013 20:00
Muszą być przepyszne,już dawno szukałam dobrego przepisu na takie mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak