Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa środa: czerwień papryki

Kolorowa środa: czerwień papryki

 

 

Ostry i zdecydowany smak – smak czerwonej papryki chili. To właśnie ten kolor dodaje najwięcej energii i pobudza do działania. Jeśli więc chcecie, aby Wasza kuchnia nabrała charakteru przygotujcie na dziś danie, które z pewnością wyróżni się wyrazistością smaków. Oto ostry jak papryczka chili przepis na grillowanego oscypka.

 

 

1

 

 

Grillowany oscypek z pikantnym sosem miodowym

 

 

Składniki dla 4 osób:

 

500 g pokrojonego w grube plastry sera Oscypek

1 łyżka oleju słonecznikowego

200 ml pikantnego sosu miodowego

kolorowe sałaty

 

Pikantny sos miodowy:

½ szklanki białego, wytrawnego wina

2 ostre papryczki, pokrojone w drobne paseczki

Szczypta Chili pieprz cayenne Prymat

100 ml miodu pszczelego

 

2

 

 

Sposób przygotowania:

 

Wszystkie składniki sosu gotować do momentu, aż zacznie gęstnieć. Plastry sera Oscypek natrzeć olejem i grillować przez chwilę z obu stron. Podawać z pikantnym sosem miodowym i bukietem kolorowych sałat.

 

 

Aby móc grillować na pikantną nutę trzeba mieć odpowiednich pomocników.

Oto zestaw ostrego grillowicza:

 

3  4         5

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak