Dziś odpoczywamy po pierwszych, emocjonujących meczach. Przerwa w rozgrywkach potrwa do jutra, warto więc wykorzystać ten popołudniowy czas na wesołe grillowanie. Gwarantujemy, że złociste skrzydełka z chili zasmakują wszystkim miłośnikom grillowanych potraw.
Chrupiące skrzydełka z chili
Składniki dla 4 osób:
24 duże skrzydełka z kurczaka
Marynata:
2 łyżki miodu
2 łyżki sosu worcester
½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego Prymat
½ łyżeczki sambal oelek
1 szklanka pikantnego ketchupu
2-3 łyżki soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu i marynować ok. 4-6 godzin. Tak przygotowane skrzydełka grillować na rozgrzanym grillu przez 20 minut lub piec ok. 30 minut w temperaturze 160ºC.