Smak Tygodnia: Czosnek z chili

19.06.2012
Smak Tygodnia: Czosnek z chili

 

 

Wiele już zostało podpowiedziane w kwestii przekąsek, które niezmiennie towarzyszą nam od początku mistrzostw. Niemniej jednak mamy dla Was jeszcze jedną propozycję, która zachwyci z pewnością wszystkich kibiców – Guacamole ze świeżego awokado. Do wyboru dwie wersje podania – albo z chrupiącymi grzankami, albo z chipsami nachos.

 

 

 

1

 

 

 

 

Guacamole ze świeżego awokado

 

 

Składniki dla 4 osób:

 

2 dojrzałe awokado

Sok z 2 limonek do smaku

1 mała cebula

2 ząbki Czosnku z chili Smak

2 papryki jalapeño

Sos tabasco do smaku

2 pomidory bez skóry

3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

1 pęczek świeżej kolendry

Sól, Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 

 

 

2

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

 

Obrane awokado ugnieść widelcem lub zmiksować, skropić sokiem z limonek, aby nie ściemniało.

Pomidory wyfiletować i pokroić w kostkę. Cebulę i paprykę drobno posiekać. Awokado połączyć z  pomidorami, cebulą, papryką jalapeno i czosnkiem. Dodać oliwę z oliwek, doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo posiekaną kolendrą. Podawać na chrupiących grzankach z białej bagietki lub jako dodatek do chipsów nachos.

Udostepnij:

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anka1

19.06.2012 16:55
pyszne właśnie zrobiłam Polecam
prymat