Już jutro w Kętach niedaleko Bielska-Białej ruszamy z kolejnym koncertem "Złote Przeboje na wakacjach". Zapraszamy na wspólne grillowanie, konkursy, dobrą muzykę oraz świetną zabawę. Grillować będziemy na kulinarnym Tirze razem z Robertem Sową.
Na uczestników czekają liczne atrakcje w postaci koła fortuny z nagrodami, konkursy na scenie oraz pyszne grillowane mięso, którego smak podkreśla Prymat.
Na koncercie pojawią się takie gwiazdy jak Urszula oraz Kult. Zapraszamy 2 sierpnia do Kęt na tereny rekreacyjne przy ul. Sobieskiego 36.
Na drodze kulinarnego TIRa znajdują się jeszcze:
09.08 - Świnoujście - Stachursky, Kombii
10.08 - Mielno - PapaD, Boney M, Banda i Wanda
16.08 - Świeradów-Zdrój - Kombii, Urszula
23.08 - Giżycko - Hey i Red Lips
30.08 - Częstochowa - Bajm, Boney M
Partnerami akcji są:
Kulinarnym partnerem Prymatu podczas Złotych Przebojów na wakacjach jest KONSPOL.
Zapiekanka z cukini
Przepis pochodzi z książki Jacka Bilczyńskiego "FIT od kuchni. Jedz na zdrowie!".
Składniki:
- 1 niewielka cukinia
- 75 g szynki wędzonej z kurczaka Natura Konspol
- 1/4 czerwonej papryki
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 3 łyżki tartego parmezanu
- oregano, bazylia, szczypta soli
Przygotowanie:
Cukinię przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką środek. Pokrojoną wędlinę połączyć z siekaną cebulą, papryką, czosnkiem i przyprawami. Umieścić w wydrążonej cukinii. Posypać tartym parmezanem i umieścić w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza na około 8-10 minut. Posiłek można przygotować również na grillu. Na koniec skropić octem balsamicznym wymieszanym z oliwą z oliwek.
Kaloryczność: 263 kcal
Białko: 19 g
Tłuszcz: 11 g
Węglowodany: 22 g