Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wyśmienite obiady, podwieczorki i kolacje zaplanuj w tym tygodniu z „Doradcą Smaku”

Wyśmienite obiady, podwieczorki i kolacje zaplanuj w tym tygodniu z „Doradcą Smaku”

Kto lubi ryby, ten będzie wyjątkowo zadowolony, oglądając w tym tygodniu program „Doradca Smaku”. Pojawią się aż trzy pomysły na to, jakie ryby i w jakim otoczeniu podać swoim bliskim. Ponadto będziecie mogli także skorzystać z inspiracji na to, jak przygotować curry z kalafiora. Zaciekawieni? Zatem koniecznie oglądajcie!

Zdrowe ryby w pysznych dodatkach…

Dorsz jest bardzo smakowitą rybą i – można się nim zajadać w wersji solo lub też pysznych dodatków, podnoszących wartość odżywczą posiłku. Jedną z takich opcji jest użycie sosu na bazie pomidorów pelati oraz hiszpańskiej kiełbaski chorizo, która swój ogniście czerwony kolor zawdzięcza papryce wędzonej. Mimo że pełna smaków, to bardzo szybka potrawa, którą przygotujecie zaledwie w godzinę.

Oraz curry z… kalafiora

Tuż po przepisie na aromatycznego dorsza będziecie mogli nauczyć się, jak zrobić curry z kalafiora. To smakowite danie jednogarnkowe powstanie z połączenia kalafiora, ziemniaków, kukurydzy, cebuli, a także dodatku… masła orzechowego. Słodko-korzenny smak tego wegetariańskiego dania wzmocnią aromatyczne przyprawy: cynamon, kolendra, gorczyca, kminek oraz kurkuma. Pysznej zapiekance koloru i smaku doda także obecność świeżego pomidora.

Jeśli wracacie z pracy i czujecie głód, a jednocześnie chcielibyście zjeść coś lekkiego i zdrowego, to parzony łosoś z zieloną sałatką będzie propozycją doskonałą. Osią smaku tego dania jest ryba, której filet parzymy w aromatycznych ziołach – pietruszce, koperku, oraz nierozłącznym duecie -  zielu angielskim oraz liściu laurowym. Wyjątkowo z subtelnym łososiem skomponuje się świeże i orzeźwiające połączenie ogórka, awokado oraz cebulki.

W czwartek „Doradca Smaku” zainspiruje Was do użycia ryby słodkowodnej – smacznego i powszechnie lubianego pstrąga, który tym razem owinie nadzienie i stworzy z nim roladki, do zjedzenia których nikogo nie trzeba będzie zachęcać. To większa przekąska, która sprawdzi sę na pewno podczas spotkań rodzinnych, imprez oraz wszystkich innych okazji, przy których witamy w domu gości.

„Doradcę Smaku” oglądajcie od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10. 15 sierpnia (poniedziałek) wyjątkowo o 19.55. 

Monika-twin 15.08.2016 16:08
Wyśmienita zapiekanka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak