Wszystkie prace połączył temat „ZERO WASTE”, oraz sposoby na wykorzystanie tej filozofii w kuchni.
Po przeczytaniu tekstów jesteśmy dumni z tak odpowiedzialnej postawy i zmian nawyków w kuchni na lepsze. W końcu, niemarnowanie to troska o stan środowiska i swojego portfela również.
Jesteśmy pewni, że prace konkursowe zainspirują wiele osób do niemarnowania, a konkretne wskazówki pomogą rozpocząć przygodę w duchu zero waste.
Wybór laureatów był trudny, ponieważ teksty były na bardzo wysokim poziomie. Spośród nadesłanych prac wybraliśmy:
1 zwycięzcę nagrody I stopnia, 3 zwycięzców nagród II stopnia oraz 17 wyróżnień.
Zwycięzca nagrody I stopnia:
Wiśniewska Kasia
Zwycięzcy nagród II stopnia:
Macharzina Anna
Brabańska - Tokoš Anna
|
Wyróżnienia:
Kocjan Katarzyna
Skowronek Agnieszka
Janczak Agnieszka
Janowska Magdalena
Hansel Ewa
Niedziałek Bernadetta
Michalczuk Magda
Kołek Ewa
Baka Ewa
Kokot-Nowak Anna
Kochanowicz Iwona
Futoma-Łabiak Katarzyna
Kwaśniewska-Sompolska Bogusława
Szufarska Katarzyna
Mieszczak Paulina
Hucał Emilia
Jarema Kamila
Wszystkie nagrodzone teksty pojawią się w serwisie Doradca Smaku, liczymy również na dalszą współpracę z niektórymi twórcami.
Ogromne gratulacje dla wszystkich zwycięzców! Do każdego laureata wyślemy również wiadomość e-mail z potwierdzeniem wygranej, na adres z którego została przesłana praca konkursowa.