Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielki Mecz TVN - Relacja + Przepisy z Kącika Kulinarnego

Wielki Mecz TVN - Relacja + Przepisy z Kącika Kulinarnego

Przygotowania do Wielkiego Meczu trwały kilka tygodni. Zarówno politycy, jak i dziennikarze byli bardzo zdeterminowani, żeby wygrać. 

Na zawodników na stadionie czekały tłumy kibiców.

 

Wielki Mecz TVN - Relacja + Przepisy z Kącika Kulinarnego

 

Wielki Mecz TVN - Relacja + Przepisy z Kącika Kulinarnego

 

Wielki Mecz TVN - Relacja + Przepisy z Kącika Kulinarnego

 

Kibice mieli szansę otrzymać nasze produkty do testowania:

 

Wielki Mecz TVN - Relacja + Przepisy z Kącika Kulinarnego

 

Wielki Mecz TVN - Relacja + Przepisy z Kącika Kulinarnego

 

była i telewizja! Nasza Musztarda Prymat robi karierę:

 

Wielki Mecz TVN - Relacja + Przepisy z Kącika Kulinarnego

 

Wielki Mecz TVN - Relacja + Przepisy z Kącika Kulinarnego

 

W Kąciku kulinarnym przygotowywaliśmy natomiast wyśmienite potrawy:

 

Frittata z kurkami i karczochami

Makaron spaghetti pełnoziarnisty- 500g
Jajka - 10szt
Śmietana 36% - 100ml
Kurki - 200g
Karczochy marynowane - 6szt
Ser twardy Bursztyn - 150g
Szpinak baby - 250g
Rukola - 100g
Cytryna - 1szt
Tymianek suszony  Prymat,
Natka pietruszki suszona Prymat,
Pieprz kolorowy tłuczony Prymat,
Sól ziołowa Prymat,
Oliwa,

 

Makaron gotujemy w wodzie z dodatkiem soli ziołowej Prymat. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, dodajemy starty ser bursztyn, oregano Prymat, pieprz kolorowy Prymat, natka pietruszki Prymat. Na patelni rozgrzewamy oliwę, makaron mieszamy z masą jajeczno-śmietanową, kurkami i wykładamy na patelnię. W masie umieszczamy kwiaty marynowanych karczochów. Frittatę smażymy na patelni około 5 minut na małym ogniu i dopiekamy w piekarniku. Upieczoną podajemy z sałatką ze szpinaku, rukoli z oliwą i sokiem z cytryny.

 

Kruche ciasto z owocami leśnymi

Mąka - 200g
Masło - 100g
Żółtka - 2szt
Cukier brązowy - 50g
Cynamon Prymat,
Czekolada biała - 400g
Ser świeży Turek - 500g
Jeżyny, maliny, borówki - po 1 op.
Brzoskwinia - 2szt

Z mąki, masła, żółtek, cukru brązowego oraz szczypty cynamonu Prymat przygotowujemy ciasto i wykładamy nim formę do tart. Pieczemy w temp. 170 stopni około 20 minut na złoty kolor. Czekoladę rozpuszczamy i łączymy z serkiem mascarpone. Na wypieczony spód wykładamy masę serowo-czekoladową, na wierzch układamy owoce leśne.

 

 

Koktajl ze szpinaku, natki pietruszki i jabłka

Natka pietruszki - 1 pęczek
Szpinak baby - 250g
Jabłko - 6szt
Chilli Prymat,
Pieprz kolorowy Prymat,
Miód akacjowy - 2 łyżki

W blenderze do cocktaili miksujemy natkę pietruszki, liście szpinaku, obrane jabłka i miód. Napój doprawiamy dla aromatu kolorowym pieprzem Prymat i dla ostrości chilli Prymat.

 

Koktajl jagodowy z jogurtem greckim i imbirem

Jogurt grecki - 500ml
Jagody świeże lub mrożone - 500g
Imbir Prymat,
Cukier brązowy - 2 łyżki

Jogurt grecki miksujemy z połową jagód, imbirem Prymat i cukrem brązowym. W miseczkach układamy na przemian powstały napój z owocami jagód.          

Do wszystkich napojów podajemy sucharki keksowe

 

Napój migdałowy z bananami i jeżynami

Banany - 6szt
Mleko migdałowe - 1l
Cukier brązowy- 2 łyżki
Jeżyny - 200g
Cynamon Prymat,
Kardamon prymat,
Kurkuma Prymat,

Banany miksujemy z mlekiem, kurkumą i cukrem. Doprawiamy kardamonem i cynamonem Prymat. Jeżyny wsypujemy do szklanek i zalewamy mlekiem z bananami. 

01.09.2014 12:21
szkoda ze zdjęcia się nie chcą załadować...
pati100015 05.09.2013 02:25
świetne przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak