Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wege rosół - jak ugotować, żeby był pełny smaku?

Wege rosół - jak ugotować, żeby był pełny smaku?

Rosół - ulubiona zupa Polaków. Ci którzy nie jedzą mięsa, musieli z niego zrezygnować. A jak ugotować wege rosół, żeby był smaczny i aromatyczny? 

Gotowanie rosołu to wyższa szkoła kulinarna i... ćwiczenie cierpliwości. Smaczny rosół wymaga czasu i dobrych składników. A czy wiesz, że możesz zrobić pyszny, pachnący i sycący rosół wegański? Jest kilka trików, żeby wege rosół miał głęboki smak. Przede wszystkim gotuj go na podpieczonych wcześniej warzywach. Dodaj sporo przypraw, w tym korzennych, takich jak cynamon, goździki czy ziele angielskie. Słony smak nadaj mu sosem sojowym, który wzbogaci wywar o nuty umami. Gotuj cierpliwie i już!

A jeśli masz ochotę zrobić tę pyszną zupę, klikaj przepis na wege rosół z tofu.

jak wpisać nick 11.09.2022 12:48
Gdzie ja jestem \ ]
An 07.09.2022 20:44
Niestety przepis na wege rosół nie jest dostępny
Doradca Smaku 08.09.2022 15:32
Teraz powinno wszystko działać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak