

Rosół - ulubiona zupa Polaków. Ci którzy nie jedzą mięsa, musieli z niego zrezygnować. A jak ugotować wege rosół, żeby był smaczny i aromatyczny?
Gotowanie rosołu to wyższa szkoła kulinarna i... ćwiczenie cierpliwości. Smaczny rosół wymaga czasu i dobrych składników. A czy wiesz, że możesz zrobić pyszny, pachnący i sycący rosół wegański? Jest kilka trików, żeby wege rosół miał głęboki smak. Przede wszystkim gotuj go na podpieczonych wcześniej warzywach. Dodaj sporo przypraw, w tym korzennych, takich jak cynamon, goździki czy ziele angielskie. Słony smak nadaj mu sosem sojowym, który wzbogaci wywar o nuty umami. Gotuj cierpliwie i już!
A jeśli masz ochotę zrobić tę pyszną zupę, klikaj przepis na wege rosół z tofu.
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: