"Ugotowani" w Poznaniu

30.09.2011
"Ugotowani" w Poznaniu

 

 

W Poznaniu poznacie czterech amatorów kuchni, którzy nigdy wcześniej się nie spotkali i nic o sobie nie wiedzą. Różni ich prawie wszystko, łączy miłość do ziemniaków i cztery kolacje, które dla siebie przygotują. W czwartym odcinku przy jednym stole zasiądą: Magdalena Kaniewska ekonomistka i była tancerka, Dorota Słabiak specjalistka do spraw celnych i malarka z zamiłowania,  Jerzy Kurzela doradca finansowy i miłośnik sportu oraz Tomasz Furmański na co dzień menadżer w firmie, w weekendy DJ w nocnych klubach.

 

 

W najbliższym odcinku doweicie się, jak przygotować wykwintną kuchnię w poznańskiej, czyli oszczędnej wersji, czy z wieprzowiny można przygotować carpaccio, jak wygląda czernina w nowoczesnym wydaniu, oraz jak przygotować "Kaczkę na zielonym złocie"? Zwiastun odcinka obejrzycie TUTAJ

 

 

Powtórka programu w każdą sobotę o godz. 13.35.

 

Informacje pochodzą z oficjalnej strony programu: ugotowani.plejada.pl

 



Udostepnij:

Komentarze (1)

lee-aa 02.10.2011 22:27
carpaccio z wieprzowiny - cóż, może być z tuńczyka, łososia, wołowiny, wersja wieprzowa jakoś do mnie nie przemówiła. Odcinek super, ale jasno widać, że jako naród nie jesteśmy gotowi na \'półsurowe\' mięsa - vide kaczka
prymat