Jaka tarta jest grzechu warta? Na pewno ta zrobiona wg przepisu Darii Ładochy! Wytrawna, z burakami i ziołowym kruchym ciastem.
Wytrawne tarty to ciekawe danie :) Można zjeść je na lunch lub obiad z sałatką. Są świetnym posiłkiem na kolację. Dlatego w dzisiejszym odcinku zobaczycie przepis na wytrawną tartę z burakami i anchois z dodatkiej aromatycznej gałki muszkatołowej. Do tej tarty potrzebne są pieczone buraki - mają bardzo intensywny i głęboki smak. Ale zdradzę Wam, że można też do niej wykorzystać ugotowane buraki z barszczu - jeśli Wam zostały. Wówczas zrobicie danie w stylu zero waste.
Jeśli obejrzycie ten przepis, to zobaczycie, że do ciasta kruchego Daria dodała suszone oregano. To świetny patent na urozmaicenie i dodanie aromatu kruchemu ciastu. Dajcie znać, czy lubicie wytrawne tarty i czy wypróbowaliście już ten przepis.
Przepis na tartę z burakami, anchois i gałką muszkatołową.