Jedzenie powinno kusić nie tylko zapachem, ale i wyglądem. Poznajcie kilka pomysłów na przygotowanie domowych dekoracji przed zbliżającymi się świętami Wielkanocy
Przygotowanie odpowiedniej dekoracji wbrew pozorom nie jest łatwym zadaniem. Czasami trudno znaleźć nam odpowiedni balans pomiędzy ilościami wykładanych składników na półmisek. Często przystrajamy jedzenie zieleniną, która zawsze ożywia - z reguły - danie wytrawne. W przypadku deserów tym bardziej zwraca się szczególną uwagę na wygląd. Przed zbliżającymi się świętami Wielkanocy Wpis Tygodnia Marty od kuchni pod tytułem „Ogarnij talerz – czyli kilka słów o garnirowaniu deserów” będzie znakomitym przewodnikiem po technikach garnirowania, czyli dekoracji serwowanych deserów. Polecamy!
Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300. punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Kryteria wyboru:
- oryginalna tematyka
- zdjęcia wysokiej jakości
- własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
- wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.
Wpis Tygodnia będzie wybierany w każdy poniedziałek bez względu na to, czy w ciągu tygodnia zostały wyróżnione jakiekolwiek wpisy.