Przecier ogórkowy Smak to baza do przyrządzenia jednej z najbardziej lubianych, polskich zup, czyli ogórkowej. Dzięki wysokiej jakości przecieru, który powstał z najlepszych kwaszonych ogórków mamy pewność, że zupa będzie charakteryzować się doskonałym smakiem. Dodatek odpowiednich przypraw, takich jak liść laurowy i ziele angielskie sprawi, że zupa będzie wyśmienita. Przecier ogórkowy możemy użyć także jako składnika gulaszu, sosu do mięs lub sałatki.
Tymczasem prezentujemy przepis na smaczną i pożywną Zupę ogórkową z cielęciną
Składniki:
10 łyżek pokrojonej w kostkę pieczeni cielęcej lub szynki,
4 szklanki bulionu z Kostki wołowej Kucharek,
Przecier ogórkowy Smak,
1 łyżka Koperku Prymat,
1 łyżeczka Liści lubczyku Prymat,
sól,
Pieprz czarny mielony Prymat
Grzanki:
½ czerstwej bagietki,
3 łyżki masła,
6 łyżek startego sera (gouda, edamski, podlaski)
Sposób przygotowania:
Przecier ogórkowy Smak odcedzić, zalewę zostawić, ogórki wrzucić do wrzącego bulionu i gotować 5 min. Następnie do wywaru dodać tyle soku z ogórków, aby zupa była odpowiednio kwaśna. Zupę przyprawić solą, pieprzem czarnym mielonym Prymat i ziołami Prymat, dodać mięso i koperek Prymat.
Przygotować grzanki: bułkę pokroić na kromki, posmarować je z obu stron masłem i posypać serem. Kromki zrumienić w piekarniku.
Zupę podawać z grzankami.
Smacznego!