Smak Lata Kucharek jako Przyprawa Tygodnia

Smak Lata- nasza Przyprawa Tygodnia pozwala rozkoszować się smakiem gorącego lata w każdej chwili. Dzięki tej, przygotowanej specjalnie na gorące dni przyprawie, wzbogacamy posiłki o pożądaną pikanterię. Przyprawa do potraw Kucharek wzbogaca, urozmaica i wydobywa najlepszy smak zup, dań mięsnych i rybnych oraz sosów i sałatek. Podczas przygotowywania bulionów, sosów i zup dodajemy ją bezpośrednio do wywaru mięsnego. Do dań gotowanych, smażonych, pieczonych i grillowanych przyprawę wsypujemy podczas przygotowywania w ilościach zależnych od upodobań kulinarnych. W efekcie mięsa, ryby i warzywa będą doskonale przyrządzone.
Smak Lata idealanie sprawdzi się podczas letniego grillowania. Polecamy przygotować na tę okazję smakowite szaszłyki. Czy nadziewane na szpadę, czy na drewniane patyczki, zawsze smakują wybornie. My proponujemy zacząć szaszłykową przygodę od znacznie bezpieczniejszych od szpady metalowych rożenek, które można umieścić wprost na grillu. Kawałki delikatnego mięsa poprzekładane warzywami i doprawione przyprawą Smak Lata zasmakują każdemu.
Szaszłyki wieprzowe z cebulą
75 dag schabu bez kości lub polędwiczek wieprzowych, przyprawa Kucharek Smak Lata, po 1 łyżeczce pieprzu czarnego mielonego Prymat i ziela angielskiego Prymat, 2 cebule /20 dag/, 1 zielona papryka /25 dag/, 2-3 twarde pomidory /4o dag/, 4 łyżki oleju
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na cienkie plasterki, posypać przyprawą Smak Lata, popieprzyć, posypać zielem angielskim, skropić olejem i odstawić w chłodne miejsce aby skruszało. Cebule obrać i pokroić w grube plasterki. Paprykę umyć, osuszyć oczyścić z nasion i pokroić na kawałki. Mięso, cebule i paprykę nadziewać na przemian na metalowe rożenki. Przygotowane szaszłyki posypać przyprawą Smak Lata, pieprzem, skropić olejem i opiekać na ruszcie po 6-8 min z każdej strony. Podawać z pieczywem i sałatką.
Komentarze (1)