Wśród indyjskich potraw króluje curry. To słowo ma dwa znaczenia. Z jednej strony to popularna w Indiach mieszanka przyprawowa, z drugiej jednak strony curry to wielka grupa potraw zawierająca w różnych stosunkach ilościowych mieszankę przypraw nazywaną curry.
Hinduscy kucharze sami ją przyrządzają – jako proszek lub pastę – nadając w ten sposób poszczególnym potrawom indywidualny, niepowtarzalny smak i zapach. Na potrzeby domowe możecie kupić gotową Przyprawę curry lub przygotować ją na bazie odpowiednich przypraw, zobaczcie jak to zrobić i jaką potrawę możecie z niej wyczarować. Wszystko to w naszym Wpisie Tygodnia autorstwa Futki.
Przypominamy również, że za 1000 lub 2000 punktów (w przypadku Wpisu Tygodnia będącego wideoblogiem) przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300. punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Kryteria wyboru:
- oryginalna tematyka
- zdjęcia wysokiej jakości
- własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
- wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.
Wpis Tygodnia będzie wybierany w każdy poniedziałek bez względu na to, czy w ciągu tygodnia zostały wyróżnione jakiekolwiek wpisy.