Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!

20.06.2017

Każdy uwielbia świeże chrupiące pieczywo. Prosto z pieca, a teraz często z grilla smakuje najlepiej. Czymże jednak byłoby nawet najbardziej chrupkie i pachnące pieczywo bez dodatku masełka? Mam dla Was super niespodziankę w postaci pomysłów na smakowe masełka prosto od Roberta Sowy. Idealnie sprawdzą się podczas grilla, lecz nie tylko.

Chrupiące, jeszcze ciepłe pieczywo z grilla i masełko, które idealnie się rozpuszcza. Nie ma nic doskonalszego i często do szczęścia nie potrzebujemy niczego więcej. Podczas grilla warto pokusić się o przygotowanie dodatków, które będą świetnym uzupełnieniem do serwowanych mięs, warzyw oraz sałatek. Jak je jednak komponować i dopasowywać? Na to pytanie odpowiedź zna Robert Sowa. Poznajcie kilka szybkich i kreatywnych propozycji od mistrza kulinarnego. Przydadzą się podczas sezonu grillowego, ale jestem przekonany, że wykorzystacie je podczas śniadań, obiadów i kolacji. Bo masełka po prostu są pyszne i smakują nie tylko latem.

Masło rozmarynowe do wieprzowiny lub jagnięciny

200 g masła
1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat
½ łyżeczki Rozmarynu Prymat
1 łyżeczka Pieprzu czarnego grubo mielonego Prymat
1 łyżeczka skórki z cytryny
Do smaku Sól morska Prymat

Masło miętowe do ryb i warzyw

200 g masła
1 posiekany pęczek mięty
1 roztarty ząbek czosnku
1 łyżeczka Pieprzu cytrynowego Prymat
Do smaku Sól morska Prymat

Masło paprykowe z nutą wędzonego aromatu  do grillowanych mięs i owoców morza

200 g masła  
1 łyżka tartego sera pleśniowego
1 łyżeczka Papryki słodkiej mielonej Prymat
1 łyżeczka Papryki słodkiej wędzonej Prymat
Sól morska do smaku Prymat
1 posiekany pęczek szczypiorku

Masło kolendrowe do ryb i warzyw

200 g masła
1 posiekany pęczek kolendry
½ łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat
1 łyżka prażonych orzeszków pinii
2 roztarte ząbki czosnku
Sól morska do smaku Prymat

Masło po polsku do grilla  

200 g masła
1 łyżeczka Musztardy delikatesowej Prymat
1 łyżeczka Pieprzu czarnego mielonego Prymat
2 rozgniecione ząbki czosnku
1 pęczek posiekanego szczypiorku
1 łyżka posiekanych prażonych orzechów włoskich
Sól morska do smaku Prymat

Masełko indyjskie

200 g masła
2 roztarte ząbki czosnku
1 łyżeczka Kminu rzymskiego Prymat
1 łyżeczka Kurkumy Prymat
1 łyżeczka Chili Pieprzu cayenne Prymat
1 łyżeczka tartej skórki z cytryny
Do smaku Sól morska Prymat

Masło do ryb i owoców morza

200 g masła  
2 roztarte ząbki czosnku
1 posiekany pęczek koperku
1 łyżka posiekanych Kaparów Smak
1 łyżeczka Pieprzu białego mielonego Prymat
Sól morska do smaku Smak

Masełko śródziemnomorskie

200 g masła
2 roztarte ząbki czosnku
1 posiekany pęczek bazylii
1 łyżka posiekanych Zielonych oliwek Smak
1 łyżka posiekanych Czarnych oliwek Smak
1 łyżka posiekanych Suszonych pomidorów Smak
Sól morska do smaku Prymat

A oto propozycje na masełka od Was. Wyglądają smakowicie, gorąco polecam!

Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!   szparagi4.[1] Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!  Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!

Masło bazyliowo-pietruszkowe

 Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!

Masełko ziołowe

 Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!

Masełko bazyliowe

 

Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!   szparagi4.[1] Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!  Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!

Masło z rzodkiewką

 Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!

Masło z awokado

 Sezon na grilla… czyli przepisy na grillowe masło prosto od Roberta Sowy!

Masełko czosnkowe

 

Udostepnij:

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewa Wojtaszko 21.06.2017 11:32
masełko zawsze musi być :)
anka1988 20.06.2017 15:28
ile świetnych propozycji do tościków z grilla :) u nas zazwyczaj czosnkowe masło, pora na wypróbowanie.
KORAL 20.06.2017 15:02
Świetne, lubię takie masełka, indyjskie muszę wypróbować :)
prymat