Nie wyobrażamy sobie bez niego Świąt, jednakże równie często pojawia się na naszych stołach bez szczególnej okazji. Oczywiście mowa o serniku, który jest jednym z bardziej ulubionych przez Polaków ciast. Zapraszamy na „Sernikowe wariacje” w wydaniu Ifa!
Na białym lub ciemnym spodzie, z dodatkami lub bez – zawsze i bez względu na wszystko smakuje wyśmienicie, a podany do kawy wywołuje zachwyt. W niejednym domu przepis na sernik przechodzi z babci na mamę, a każde kolejne pokolenie dodaje do niego coś od siebie.
Aby jednak konsystencja sernika była delikatna, kremowa i puszysta, należy odpowiednio go przygotować. W dużej mierze sukces i powodzenie naszego ciasta zależy od zakupionego sera. O tym, jaki wybrać i dlaczego – pisze Ifa w swoim Wpisie Tygodnia pod tytułem „Sernikowe wariacje”.
Dowiecie się z niego nie tylko tego, w jaki sposób przygotować sernik, aby był pyszny, ale poznacie też kilka przepisów, które pomogą Wam wyczarować pyszne serowe słodkości.
Delikatny sernik w wydaniu Ifa
UWAGA!
W naszym serwisie codziennie będziemy szukać najciekawszych i najbardziej inspirujących wpisów blogowych. Te, które zostaną wybrane przez Zespół DoradcaSmaku.pl, zostaną wyróżnione poprzez publikację na stronie głównej wśród aktualności Doradcy Smaku oraz nagrodzone dodatkowymi 300 punktami. Co tydzień spośród tych właśnie wpisów zostanie wyróżniony najlepszy – Wpis Tygodnia (za 1000 punktów)*.
Kryteria wyboru:
• oryginalna tematyka
• zdjęcia wysokiej jakości
• własne opracowanie tematu (autorski opis, własne przykłady)
• wysoki poziom poprawności językowej
* Zespół DoradcaSmaku.pl może wyłonić w ciągu tygodnia dowolną ilość wpisów. Jednocześnie zastrzega możliwość braku wyróżnienia jakiegokolwiek wpisu w danym tygodniu.
Wpis Tygodnia będzie wybierany w każdy poniedziałek bez względu na to, czy w ciągu tygodnia zostały wyróżnione jakiekolwiek wpisy.