Jak zrobić kaczkę, żeby była pyszna? Z wierzchu chrupiąca, a w środku soczysta? Daria Ładocha ma na to sposób, a nawet przepis... na rewelacyjną sałatkę z kaczką, boczniakami, rukolą i sałatą.
Wiem, że niektórzy z Was mieliby od czasu do czasu ochotę na pierś z kaczki, ale nie robią jej, bo obawiają się, że będzie gumowata i niesmaczna. W tym odcinku "Doradcy Smaku" Daria Ładocha pokazuje krok po kroku, jak ponacinać, jak przyprawić i jak smażyć pierś z kaczki, aby jej skórka była chrupiąca, a miąższ soczysty i mięciutki. Ale to nie koniec! Zobaczycie jeszcze, jak zrobić pyszną sałatkę z dodatkiem rukoli i boczniaków. Ten przepis to danie na wyjątkową okazję - uroczystą kolację lub świąteczny obiad lub na dzień, w którym macie ochotę na coś pysznego!