Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybny Wpis Tygodnia – „czarniak? a z czym to się je?"

Rybny Wpis Tygodnia – „czarniak? a z czym to się je?"

 

 

Niektórzy z dzieciństwa przyswoili coś w rodzaju np. „rybowstrętu”. W dorosłym życiu trudno jest pozbyć się pewnych przyzwyczajeń i traum, szczególnie tych żywieniowych. Ile to razy na myśl o szpinaku, rybie czy wątróbce przywoływany jest obraz ślęczenia nad talerzem przez długie godziny, albo karmienie naszego psiego pupila resztkami niechcianego dania?! Tak, tak często bywało pewnie także, gdy na półmiskach pojawiała się właśnie ryba. Te wspomnienia mogą niewątpliwie stawać ością w gardle.

 

Aby jednak nie dać się dziecięcym traumom kulinarnym zachęcamy do przełamywania ich w sobie. Nie ma bowiem nic lepszego, jak przezwyciężanie swoich słabości, tym bardziej gdy w grę wchodzi właśnie wspomniana ryba. O tym, że warto „postawić na rybę” piszą w swoim zwycięskim wpisie Mr. & Mrs. Sandman: "Ostrrra ryba, czyli czarniak z pikantną salsą".  

 

 1

Fot. Mr. & Mrs. Sandman

 

Przypominamy, że za 1000 punktów przekazanych od Doradcy Smaku można wybrać wymarzoną nagrodę z naszego Katalogu. Co miesiąc macie również szansę otrzymać tytuł Blogera Miesiąca, który dostaje nagrodę finansową w wysokości 500 zł. Piszcie więc dużo i 'smacznie', a Doradca Smaku sowicie Was za to wynagrodzi.

Habibi 18.01.2013 22:15
uwielbiam czarniaka - ostatnio robiłam w cytrynowej marynacie
bietka 14.01.2013 12:13
bardzo fajny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak