Przyprawa Tygodnia: Musztarda grillowa Prymat

Chyba nie ma takiej osoby, która by w tym roku jeszcze nie uczestniczyła w czymś tak popularnym, jak grill party :). Każdy szanujący się grillowicz nie widzi świata poza musztardą, która podkreśla smak przyrządzonych z rusztu specjałów. Aby więc grill nabrał smaku musi się na nim zjawić Musztarda grillowa Prymat.
Czy wiesz, że …
Musztarda grillowa to znakomite połączenie najlepszych ziaren gorczycy z doskonałymi przyprawami. Jest niezastąpionym dodatkiem do mięs z grilla lub rożna, a także do dań smażonych i pieczonych. Musztarda grillowa Prymat doskonale nadaje się do marynat, sosów musztardowych i vinaigrette.
Możecie ją użyć na przykład do takiego przepisu
Marynowane steki z karkówki
z chipsami z młodych ziemniaków i kwaśnym jogurtem
Składniki dla 4 osób:
4 steki z karkówki (każdy po 160 g)
Marynata:
4 łyżki oliwy z oliwek
1 op. Przyprawy do karkówki Prymat
1 łyżka Musztardy grillowej Prymat
2 ząbki czosnku
8 umytych pokrojonych w łódki ziemniaków ze skórką
6 łyżek oliwy z oliwek
Sól, Pieprz czarny grubo mielony Prymat
2 gałązki świeżego rozmarynu
4 łyżki gęstego jogurtu
1 pęczek dymki
1 wyfiletowana czerwona papryka
Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone mięso natrzeć marynatą powstałą poprzez zmiksowanie wszystkich składników i odstawić w chłodne miejsce. Ziemniaki ułożyć na posmarowanej oliwą blasze, posypać solą, dodać rozmaryn i piec około 30 minut w temperaturze 200˚C. Steki usmażyć na grillu - paprykę i dymkę wcześniej podsmażyć na patelni.
Na aromatycznych stekach z karczku wieprzowego ułożyć pieczone chipsy ziemniaczane z rozmarynem. Tak przygotowanie danie udekorować dymką, czerwoną papryką i kwaśnym jogurtem.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się