Ta przyprawa do kawałków piersi z kurczaka, przyrządzanych w smakowitej, złocistej otoczce zrobiła furorę na całym świecie. Doskonale o tym wiemy, dlatego Nuggetsy klasyczne lub pikantne Prymat możesz zaserwować także na swoim stole, podając je gościom z przeróżnymi dipami. Najlepiej smakują z frytkami i sałatką, ale można się nimi zajadać także solo, czy z ketchupem.
Do Nuggetsów proponujemy przygotować Salsę pomidorową z kolendrą, która z pewnością zdobędzie uznanie wszystkich sylwestrowych gości. Powodzenia :)!
Salsa pomidorowa z kolendrą
Składniki:
3 pomidory concasse bez skóry i gniazd nasiennych
1 ząbek czosnku
200 ml pikantnego soku pomidorowego
sok z 1 cytryny
1 pęczek kolendry
1 czerwona cebula
8 łyżek oliwy z oliwek
2 średnie czerwone papryczki chili
sól, Pieprz czarny grubomielony Prymat do smaku
Sposób przygotowania:
Pomidory pokroić w kostkę i włożyć do dużej szklanej misy. Dodać wyciśnięty czosnek, sok z cytryny, sok pomidorowy, posiekaną cebulę i kolendrę oraz oliwę z oliwek. Doprawić do smaku. Gotową salsę wstawić na chwilę do lodówki, aby aromaty dobrze się połączyły. Przed podaniem warto jeszcze raz spróbować salsę i w razie potrzeby ponownie doprawić.