

Polędwiczki wieprzowe można przygotować na wiele różnych sposobów, ale dlaczego nie sięgnąć po ten najprostszy? Rękaw do pieczenia ułatwi Wam cały proces pieczenia i sprawi, że polędwiczka będzie soczysta i bardzo aromatyczna. Czy sam rękaw wystarczy? Przeczytajcie poniżej!
Przepisów na polędwiczkę wieprzową jest wiele. Często przygotowuje się ją duszoną w sosie własnym, pieczoną z warzywami czy smażoną. Polędwiczka wieprzowa z dzisiejszego odcinka Doradcy Smaku zapieczona została w rękawie do pieczenia. Dzięki temu wszystkie przyprawy, którymi wcześniej została zamarynowana, połączyły się idealnie z sokiem mięsnym czyniąc mięso soczystym i bardzo aromatycznym. Dodatek komosy ryżowej jest świetną alternatywą dla duszonych ziemniaczków, które są nieodłącznym elementem mięsnych obiadów. Do tego sałatka z duszonej kapusty pak choi z marynowanymi pieczarkami i pyszny posiłek gotowy!
Zainspirował Was ten opis? Sprawdźcie przepis na >> AROMATYCZNE POLĘDWICZKI WIEPRZOWE <<
POLECANE PRZEPISY
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: