Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Połączenie tradycji z nowoczesnością - wegański bigos Darii Ładochy!

Połączenie tradycji z nowoczesnością - wegański bigos Darii Ładochy!

Czy da się połączyć tradycyjną kuchnię z nowoczesnymi trendami? Da się! I to będzie całkiem smaczne połączenie!

Nie ma nic lepszego niż tradycyjny, polski bigos. Robimy go głównie na święta, bo wymaga długiego czasu gotowania i wielu składników. Tymczasem można przygotować to danie znacznie szybciej i w zgodzie z eko trendem, jakim jest zjadanie mniej mięsa. 

Jeśli obejrzycie ten przepis, to zobaczycie, jaki składników użyć, żeby bigos miał głęboki smak i nutkę wędzenia. Nie bez znaczenia są tu użyte przyprawy - papryka wędzona, kmin rzymski czy tradycyjne - ziele angielskie i liść laurowy.

Jedzcie zdrowiej i gotujcie wegański bigos z grzybami shitake i suszonymi śliwkami.

 

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak