Składniki:
200 g kaszy quinoa
30 g masła
Olej - odrobinę
80 ml – 100 ml śmietany 36%
100 g pieczarek
50 g parmezanu
Oregano Prymat
Kolendra cała Prymat
Sól morska Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 pomidorek sherry do dekoracji

Pieczarki kroimy w cienkie plastry.

Na patelnię wlewamy odrobinę oleju z masłem. Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pieczarki i smażymy na tyle krótko by pieczarki pozostały białe.

Przyprawiamy solą, pierzem, kolendrą i oregano.

Gdy pieczarki puszczą wodę, zdejmujemy je z patelni odcedzając.

W garnku gotujemy osoloną wodę i gdy zacznie wrzeć wsypujemy do niej kaszę.

Gotujemy ok. 15 minut. Po tym czasie kaszę odcedzamy.

Pieczarki wykładamy na rozgrzaną patelnię, chwilę podsmażamy i dolewamy śmietanę. Całość mieszamy i podgrzewamy aż śmietana zgęstnieje.

Dodajemy ugotowaną kaszę i mieszamy.

Wykładamy danie na talerze, dekorujemy plasterkami pomidorka sherry i posypujemy wszystko tartym parmezanem.

Bon apetit!