Nowość: Musztarda delikatesowa Prymat

Musztarda delikatesowa doskonale sprawdzi się jako składnik sosu vinaigrette oraz różnorodnych dipów do mięs i sałatek. Urozmaici smak parówek, kiełbasek oraz karkówki z grilla.
Wypróbujcie Sos vinaigrette z Musztardą delikatesową Prymat:
Składniki dla 4 osób:
2 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat
½ szklanki oliwy z oliwek
1 łyżeczka świeżego estragonu
2 łyżki octu estragonowego
Sól, Pieprz czarny mielony Prymat, cukier do smaku
¼ szklanki bulionu drobiowego
1 mała cebula szalotka
Sposób przygotowania:
Musztardę, estragon i ocet estragonowy połączyć i dokładnie zmiksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Następnie ubijając powoli wlewać oliwę. Gdy sos zacznie gęstnieć, wlać bulion i dodać drobno posiekaną szalotkę.
Komentarze (0)