Kiedy brakuje inspiracji co na obiad – szef kuchni i mistrz włoskich smaków Giancarlo Russo poleca wariację na temat klasycznego spaghetti! Tym razem nietypowo – z dodatkiem selera naciowego i oliwek.
Giancarlo Russo
Autorytet z zakresu kuchni włoskiej. Ekspert kulinarny znany z licznych programów telewizyjnych i audycji radiowych. Szef kuchni i właściciel restauracji Giancarlo Ristorante Italiano.
MOTTO: Tutto deve essere fatto con amore - do przygotowania każdego dania należy podchodzić z miłością.
Sekret doskonałego spaghetti bolognese tkwi we włoskich smakach - pełnych słońca pomidorach suszonych i typowych w tej kuchni aromatach oregano, bazylii, rozmarynu i tymianku. "Mój przepis na: spaghetti bolognese", tak uwielbiane danie kuchni włoskiej, jest proste w przygotowaniu, a danie doskonałe.
Produkt „Mój przepis na: spaghetti bolognese” można przyrządzić z dodatkiem selera naciowego i oliwek, aby urozmaicić smak tego klasycznego dania.
Spaghetti z mięsem mielonym, selerem naciowym i oliwkami
Składniki dla 4 osób:
250 g makaronu
1 opakowanie Mój przepis na: spaghetti Prymat
250 g mięsa mielonego
2 łyżki oleju
2 obrane i pokrojone w kostkę łodygi selera naciowego
1 łyżka pokrojonych czarnych oliwek Smak
1 łyżka pokrojonych zielonych oliwek Smak
Parmezan do posypania