Marynowanie w szlacheckim stylu!

Marynata zawiera między innymi czosnek, który nadaje charakterystyczny akcent smakowy i zapachowy przyrządzonemu mięsu. Oprócz tego znajdziemy w niej takie przyprawy jak: kurkumę, majeranek, natkę pietruszki i słodką paprykę. Nadają one potrawom wyszukany smak i aromat rodem ze szlacheckiej tradycji.
Marynata szlachecka Prymat jest idealna do wołowiny, dziczyzny, cielęciny i baraniny, a także warzyw. Jest od razu po otwarciu gotowa do użycia, nie trzeba mieszać jej z olejem lub oliwą, wystarczy po prostu dokładnie połączyć z mięsem. Zamarynowane w niej kawałki mięsa uzyskają aromatyczną, chrupiącą skórkę, a w środku pozostaną soczyste. Kontynuujmy więc szlachecką tradycję długiego biesiadowania przy suto zastawionym stole.
Komentarze (1)