Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami

23.07.2012
Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami

 

Dzyndzałki to pierogi, hreczka to regionalne określenie kaszy gryczanej, a skrzeczki to skwarki z czosnkiem i majerankiem. Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami, to  po prostu pierogi z kaszą gryczaną i skwarkami.

 

 

Listę składników i sposób przygotowania znajdziecie w Wirtualnej Szkole Gotowania.

 

 

By uzyskać jedno z odznaczeń Wirtualnej Szkoły Gotowania - Pomocnik Kucharza, Kucharz Wirtalnej Szkoły Gotowania lub Mistrz Kuchni widoczne w profilu DoradcaSmaku.pl - wystarczy przejść przez lekcje z danego poziomu i odpowiednio rozwiązać test, który sprawdzi Twoją kulinarną wiedzę. Zapraszamy!

 

 

Lekcja Klubu Szefów Kuchni: Dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami

Udostepnij:

Komentarze (0)

prymat