Kuchnia spod znaku Andrzeja Polana w nowym Doradcy Smaku

23.02.2016
Kuchnia spod znaku Andrzeja Polana w nowym Doradcy Smaku

Kolejny sezon Doradcy Smaku już od 29 lutego zagości na ekranach. W czwartym sezonie zmieni się szef kuchni – od teraz gotował dla Was będzie Andrzej Polan. Czym jeszcze zaskoczy program w nowej odsłonie?

Co ugotuje Andrzej Polan?

To będzie debiut Andrzeja Polana w roli prowadzącego „Doradcę Smaku”, jednakże większość z Was już go doskonale zna. Wielokrotnie gotował w popularnych programach telewizyjnych, a także jest autorem unikatowej receptury „Mojego przepisu na soczystą karkówkę”.

Kim jest Andrzej Polan i jaką jakość wniesie do czwartego sezonu „Doradcy Smaku”? Ze wszystkich kuchni świata najbardziej ceni sobie naszą rodzimą. Odnajduje w niej prawdziwe bogactwo smaków i kolorów, które rodzą się ze świeżych produktów najwyższej jakości. Leśne skarby w postaci na przykład borowików, wybór doskonałych mięs, ryby, makarony czy różne rodzaje kaszy stanowić będą treściwą podstawę dań, które przygotować możecie dla siebie i rodziny, ale także nie powstydzicie się, podając je przyjaciołom lub komuś, kogo serce dopiero pragniecie podbić. Kuchnia polska będzie jednak jedynie punktem wyjścia i inspiracją, a wiele przepisów prezentowanych w programie odwoływać się będzie do smaków świata. Przeplotą się tutaj nie tylko wpływy europejskie, ale także orientalne. Oglądając nowy sezon, znajdziecie codzienną inspirację i pomysł na zupę, danie główne czy deser. Jak mawia Andrzej Polan – do gotowania należy podchodzić z sercem. To klucz, który wyważa wszystkie drzwi. Jeśli będziecie lubili to, co robicie i wierzyli w kulinarny sukces, to na pewno przyrządzone potrawy będą smakowały. A celem programu jest tak pokazać przepisy, aby każdy mógł przygotować w łatwy sposób zaskakujące i pyszne danie. Wszystko według autorskiego pomysłu Doradcy Smaku, który z prostych produktów tworzy danie wykwintne i pięknie się prezentujące. Jaka jest jeszcze kuchnia Andrzeja Polana?

Nie masz pomysłu – idź na targ!

Jeśli nie wiemy, co ugotować na obiad, przejdźmy się na targ. Tam wśród wystawionych na kramach owoców i warzyw odnajdziemy te najdojrzalsze, które aż zachęcają, by ich spróbować. Taki upatrzony pachnący kalafior, rumiany pomidor czy emanujący świeżą zielenią groszek to dobry początek pomysłu na genialne danie. Zgodnie z taką filozofią Andrzej Polan gotuje także we własnej restauracji „Mała Polana Smaków”. Panuje w niej doskonała organizacja, ale także spokój. Tutaj każdy zna swoje zadania. Polan znany jest z tego, że potrafi perfekcyjnie, bez żadnych krzyków i nerwów zarządzać swoim zespołem. Porządek i organizacja panują także na talerzu. Bez zbędnych kombinacji i przepychu, dania składają się z maksymalnie 3-4 składników, połączonych kreatywnie, lecz w przemyślany sposób.

Mamy nadzieję, że udało nam się Was zachęcić. Koniecznie oglądajcie nową odsłonę „Doradcy Smaku”!

Na pierwszy odcinek zapraszamy już 29 lutego. Program do obejrzenia od poniedziałku do czwartku, o godzinie 20:10 na antenie TVN.

Przeczytaj więcej o Andrzeju Polanie w serwisie DoradcaSmaku.pl.

Udostepnij:

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anonimowy

28.06.2017 21:19
W dzisiejszym odcinku "wskakuje" było z 10 razy. On nic nie wkłada do garnka, nie wrzuca na patelnie tylko wszystko mu "wskakuje". A... dzisiaj udka wyskoczyły a potem nawet coś "przeskoczyło". Masakra jakaś

Anonimowy

27.06.2017 20:28
Co to za kicha te przepisy to jest coś strasznego a połączenie składników dla idiotów bez smaku straszny chłam niech wraca Michael on potrafił zrobić coś dla każdego i w normalnej cenie3

Anonimowy

12.12.2016 20:34
Pan Polan i jego kuchnia nie istnieje bez piekarnika, nie jestem kucharzem ale wiem, że istnieją inne sposoby obróbki termicznej żywności. Zabierzcie mu piekarnik to skończy swoje mistrzowskie popisy kulinarne i wymienią prowadzącego na kucharza, którego wiedza wykracza ponad używanie tego urządzenia w kuchni.

Anonimowy

14.11.2016 20:33
Jest coraz gorzej, na początku Pan Polan był smętny a teraz szaleje z radości. To naprawdę załosne kiedy mówi "szalona ciecierzyca" i turlając cytrynę szczebiocze "turli turli", czy to ma być gotowanie dla przedszkolaków?

Anonimowy

20.10.2016 20:17
Tragedia !!!!! przełączam jak tylko widzę program z jego udziałem już wole oglądać wiadomości w TVPis

Anonimowy

07.09.2016 20:23
Co to ma być! Dzisiejszy odcinek 7.09.2016, danie jednogarnkowe- makaron spaghetti. Już na samym początku wrzucił do garnka pomidorki w skórce później wlał tam rosół warzywny z kostką smakową i gotował w tym surowy makaron. Nie chce nawet wiedzieć co zostało z tych pomidorów, domyślam się, że sama skóra! Na koniec wylał to wszystko na płytki talerz. Nie muszę chyba opisywać jak to wyglądało.

Anonimowy

24.08.2016 20:22
Jest beznadziejny, w każdej potrawie jest olej i to na wiele sposobów. Olej do sałatki, do smażenia, do deseru, niedługo zaproponuje drinka z oleju. Gotuje mało apetycznie i bardzo tłusto, aż się nie dobrze robi bleeee. Dajcie Michela to była klasa sama w sobie.

Anonimowy

26.07.2016 20:30
Dania Pana Polana są prawdopodobnie smakowite, ale prezentacja ich na talerzu jest dramatyczna. Tak zaprezentował by danie nawet kitchen porter. Kogoś denerwowało kaleczenie języka przez Pana Morana, ale tu nie o język chodzi tylko o gotowanie i na końcu pokazanie tego na talerzu. U Morana widać najwyższy profesjonalizm a P. Polan pokazuje taką naszą bylejakość. Dzisiejszy schab z jabłkami (26.07.2016) wyglądał beznadziejnie.

Anonimowy

21.07.2016 20:13
Denerwował mnie ten Moran..to jego kaleczenie polskiego mnie wkurzało i dekoncentrowało.Mamy polskich kucharzy.

Anonimowy

04.04.2016 20:20
Tego człowieka nie da się oglądać. Weźcie coś z nim zróbcie. Boczek smażony w głębokim oleju? co to ma być? Albo zapomni czegoś przyprawić i rozwija roladę od nowa. A dzisiaj to nawet łapę poparzył. Dajcie Michela bo brak słów.
prymat