Sięgnij po swoją ulubioną rybę i zanim przystąpisz do obróbki termicznej zanóż ją na kilka godzin w aromatycznej marynacie. Bez względu na to, czy wybierzesz filet z łososia, dorsza, pstrąga, czy też innej ryby smaczny efekt gwarantowany!
Orzeźwiająca marynata
1 łyżka Soli morskiej Prymat
sok z 1 cytryny
1 łodyżka trawy cytrynowej
drobno pokrojona skórka z 1 cytryny
150 ml białego wina
2 gałązki tymianku cytrynowego
3 łyżki oliwy z pestek winogron
Egzotyczna marynata
1 łyżeczka Imbiru mielonego Prymat
2 ząbki czosnku
2 łyżki słodkiego sosu sojowego
½ łyżeczki curry
150 ml wina ryżowego
2 łyżki oliwy z orzeszków ziemnych
Śródziemnomorska marynata
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z 1 zielonej cytryny
200 ml wytrawnego cherry
2 łyżki miodu pszczelego
5 mielonych ziaren Owocu jałowca Prymat
Ziołowa marynata
3 gałązki świeżego lubczyku
3 gałązki świeżego tymianku
½ łyżeczki Gałki muszkatołowej Prymat
100 ml Żubrówki
2 ząbki drobno posiekanego czosnku
3 łyżki oliwy z pestek dyni
Wyrafinowana marynata
½ pęczka świeżo zmiksowanej bazylii
1 łyżka oliwy truflowej
świeżo wyciśnięty sok z 2 pomarańczy
½ łyżeczki Chili pieprzu cayenne Prymat
1 łyżka Soli morskiej Prymat
Wytrawna marynata
2 łyżki oliwy z oliwek
2 ząbki czosnku
100 ml białego wytrawnego wina
4 gałązki koperku
4 gałązki pietruszki
1 łyżka soli
½ łyżeczki Pieprzu czarnego mielonego Prymat
1 łyżka miodu akacjowego
1 łyżka Musztardy rosyjskiej Prymat
Smacznego!