Poznań w ciągu najbliższych dni zamieni się w stolicę światowej kinematografii – dzisiaj rusza bowiem Transatlantyk. Wśród wielu znakomitych seansów filmowych pojawi się również coś dla prawdziwych pasjonatów kulinariów. Od 3 do 7 sierpnia będzie można wybrać się na projekt Kino Kulinarne, które rusza pod hasłem: „Od Fascynacji do Kreacji - Smakuj Życie!”. Widzowie będą mogli zapoznać się z 5 tytułami filmowymi takimi jak: „Małże i miłość”, „Make hummus not war”, „Historia ruchu Slow Food”, „GMO OMG” oraz „Jadoo”. Co ciekawe każdy sens połączony będzie z wykwintną 4-daniową kolacją, na którą widzowie zostaną zaprowadzeni po obejrzeniu każdego z filmów. Nad kulinarną oprawą tego szczególnego cyklu czuwać będą znakomici szefowie kuchni, a wśród nich między innymi: Patryk Dziamski, Rafał Godziemski, Witold Iwański, Roman Kosmalski, Michał Kuter, Tomasz Trąbski i wielu innych.
Fot. Plakat z filmu festiwalowego „Make hummus not war”; źródło: Filmweb.pl
Seanse codziennie od 3 do 7 sierpnia o 18.30.
Więcej szczegółów na stronie www.TRANSATLANTYK.org