Doradca Smaku XIII: Pieczony okoń po azjatycku, odc. 18

30.09.2020
Doradca Smaku XIII: Pieczony okoń po azjatycku, odc. 18

Alternatywa dla fish&chips to fish&veggie Zaproście orientalne smaki do swojego domu i przygotujcie pieczonego okonia po azjatycku z chrupiącymi warzywami.

Okoń morski to przepyszna rybaa marynata na bazie Musztardy Miodowej Prymat, nada jej jednocześnie pikantnego i słodkiego smaku. Ta potrawa jak na kuchnię azjatycką przystało, łączy w sobie słodycz miodu, pikantny smak uzyskała dzięki musztardzie i odrobinie chili, słony smak zapewnił dodatek sosu sojowego, a o balans kwasowości zadbały kawałki cytryny. Przyprawa do dań kuchni chińskiej Prymat pozwoliła uzyskać idealną harmonię tych smaków.  

Jako dodatek, Robert Sowa przygotował kolorowe i chrupiące warzywa z woka. Czerwona papryka, dwa rodzaje fasolki szparagowej (żółta i zielona), por i cebula. Po prostu rewelacja. 

Ryba nie musi być nudna, ryba musi być pyszna!

>> PRZEPIS NA PIECZONEGO OKONIA PO AZJATYCKU <<

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Polecane przepisy

prymat