Doradca Smaku VIII: Zupa ziemniaczana z krewetkami, odc. 24

Zupa ziemniaczana może smakować i wyglądać wykwitnie! Szczególnie gdy podana jest z krewetkami. Mimo że ziemniaki nierzadko goszczą na naszych talerzach w postaci dodatków do różnego rodzaju mięs, to połączenie ich z uwielbianymi przez wielu owocami morza powinno Was zaskoczyć.
Jeśli nie wyobrażamy sobie obiadu bez pysznej zupy, a jednocześnie chcemy przygotować coś bardziej oryginalnego, warto zapoznać się z tym przepisem. Michel Moran postawił na proste, ale niebanalne danie. Zobaczcie, jak łatwo je zrobić i odczarować tradycyjną ziemniaczaną zupę!
Składniki:
- 12 krewetek
- 1 por
- 1 biała cebula
- 3 duże ziemniaki
- 100 ml śmietany 30%
- 50 g masła
- 100 ml białego wina wytrawnego
- 1 l bulionu warzywnego
- do smaku: Chili pieprz cayenne, Lubczyk suszony, Ziele angielskie całe, Sól morska Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się