Doradca Smaku VIII: Wołowina karmelizowana z papryką, odc. 3

Karmelizowana wołowina, azjatyckie dodatki, delikatnie podkreślone smakiem papryki to idealna alternatywa dla powtarzających się obiadów. Jeśli chcielibyście coś zmienić w codziennym menu, to właśnie przepis dla Was. Jest szybki w przygotowaniu, a kilka orientalnych składników zupełnie odmieni smak potrawy.
Przygotowując to danie według przepisu Michela Moran warto pamiętać o tym, aby warzywa i mięso pokroić na cienkie paski - dzięki temu szybciej staną się miękkie, a my szybciej będziemy cieszyć się talerzem pełnym pysznego jedzenia!
Oglądajcie program "Doradca Smaku" codziennie, od poniedziałku do czwartku, o godz. 20.10.
Składniki:
- 6 łyżek oliwy
- 150 ml sosu sojowego
- 400 g polędwicy wołowej
- 1 czerwona papryka
- 1 por
- 1 czerwona cebula
- 200 ml wywaru warzywnego
- ½ cytryny
- ½ papryki ostrej
- szczypiorek do dekoracji
- 1 łyżeczka cukru
- do smaku: Pieprz czarny ziarnisty, Chili pieprz cayenne mielone, Kolendra cała, Sól morska, Pieprz czarny Prymat
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się