Doradca Smaku VIII: Tarta z brokułami i pieczarkami, odc. 19

04.04.2018
Doradca Smaku VIII: Tarta z brokułami i pieczarkami, odc. 19

Tym daniem Francuzi podbili kuchnie całego świata. Tartę, bo o niej mowa, pokochaliśmy za prosty, ale genialny smak kruchego i delikatnego ciasta. Ten niewysoki wypiek to w końcu najlepsza baza dla naszych ulubionych dodatków.

Michel Moran postawił na proste składniki farszu, które świetnie ze sobą współgrają. Połączenie brokułu, pieczarek, szynki i pomidorków koktajlowych tworzy pyszne, wytrawne nadzienie tarty. W dodatku przepis na to danie jest naprawdę łatwy, dlatego bez problemu powtórzą go we własnej kuchni nawet kulinarni amatorzy.

 

Doradca Smaku VIII: Tarta z brokułami i pieczarkami, odc. 19

 

Składniki:

Ciasto:
250 g mąki pszennej
140 g masło
½ łyżeczki sol
¼ szklanki wody
sucha fasola do obciążenia ciasta

Farsz:
400 g brokułu
7 średniej wielkości pieczarek
oliwa do smażenia
150 g szynki polskiej
4–5 pomidorów koktajlowych
250 ml śmietanki 18%
jajka
do smaku: Zioła prowansalskie suszone, Gałka muszkatołowa mielona, Sól morska, Pieprz ziołowy Prymat

Program "Doradca Smaku" od poniedziałku do czwartku o 20.10 w TVN.

 

PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.

 

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Polecane przepisy

prymat