Doradca Smaku VIII: Szaszłyki w domowym sosie barbecue, odc. 38

Szaszłyki idealnie sprawdzą się na grilla. Gotowe, pokrojone kawałki warzyw i mięsa nabite na patyk, idealnie nadają się do jedzenia w palcach. Można przygotować przeróżne kombinacje, od łączenia różnych rodzajów mięs i warzyw, po owoce i sery pleśniowe. Sprawdźcie jaki przepis proponuje Michel Moran w programie Doradca Smaku.
Szaszłyki w domowym sosie barbecue
Liczba osób: 2–3
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 szalotki
- 1 czerwona cebula
- 1 cytryna
- 2 pomidory bez skóry
- 1 zielona papryka
- 200 g boczku
- 3 łyżeczki miodu
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki Musztardy miodowej Prymat
- ok. 50 ml białego wina wytrawnego
- ok. 50 ml octu balsamicznego
- oliwa z oliwek do smażenia
- mieszanka sałat do dekoracji
- do smaku: Tymianek suszony, Pieprz czarny ziarnisty, Sól morska, Pieprz czarny Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się