Doradca Smaku VIII: Sandacz z duszonymi porami, odc. 2

Już za 2,5 tygodnia wiosna, a zima dalej nie odpuszcza. U Was także za oknem śnieg i mróz? Aby chociaż na talerzu poczuć powiew wiosny, proponuję lekkiego sandacza duszonego z porami. Pory są warzywami lekkostrawnymi i dietetycznymi, dlatego myślę, że ten fakt powinien Was przekonać :)
Por to jedno z najbardziej niedocenianych warzyw - a szkoda. Idealnie podkreśla smak dań i nadaje im wyjątkowego aromatu. Jakie wiosenne potrawy polecacie? Macie ulubione przepisy z porami?
Oglądajcie już dziś program "Doradca Smaku" o godz. 20.10 w TVN.
Składniki:
- 2 pory
- 5 łyżek masła
- 30 ml wody
- 3 szalotki
- 300 ml czerwonego wina
- 300 g sandacza
- kilka pomidorków koktajlowych
- 50 g szynki parmeńskiej
- 1−2 łyżeczki białego cukru
- świeża natka pietruszki
- do smaku: Kminek cały, Estragon suszony, Pieprz biały mielony, Sól morska, Pieprz czarny Prymat
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Komentarze (1)