Doradca Smaku VIII: Sandacz z duszonymi porami, odc. 2

05.03.2018
Doradca Smaku VIII: Sandacz z duszonymi porami, odc. 2

Już za 2,5 tygodnia wiosna, a zima dalej nie odpuszcza. U Was także za oknem śnieg i mróz? Aby chociaż na talerzu poczuć powiew wiosny, proponuję lekkiego sandacza duszonego z porami. Pory są warzywami lekkostrawnymi i dietetycznymi, dlatego myślę, że ten fakt powinien Was przekonać :) 

Por to jedno z najbardziej niedocenianych warzyw - a szkoda. Idealnie podkreśla smak dań i nadaje im wyjątkowego aromatu. Jakie wiosenne potrawy polecacie? Macie ulubione przepisy z porami? 

Oglądajcie już dziś program "Doradca Smaku" o godz. 20.10 w TVN.

 
Doradca Smaku VIII: Sandacz z duszonymi porami, odc. 2

  

Składniki:

  • 2 pory
  • 5 łyżek masła
  • 30 ml wody
  • 3 szalotki
  • 300 ml czerwonego wina
  • 300 g sandacza
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 50 g szynki parmeńskiej
  • 1−2 łyżeczki białego cukru
  • świeża natka pietruszki
  • do smaku: Kminek cały, Estragon suszony, Pieprz biały mielony, Sól morska, Pieprz czarny Prymat

PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.

 

 

Udostepnij:

Komentarze (1)

jejkuchnia 13.03.2018 16:39
U mnie w domu rzadko są ryby. Patrząc na to danie zaczynam żałować!

Polecane przepisy

prymat