
Mleko kokosowe, kapusta pak choi, papryka, kolendra i przyprawa curry - to smaki Azji, które od kilku lat coraz częściej pojawiają się na naszych talerzach. Dania kuchni azjatyckiej nie tylko zamawiamy w restauracjach, ale chętnie przyrządzamy we własnych domach, dlatego warto poznać kolejny orientalny przepis!
Michel Moran postawił na oryginalne smaki i w nietypowy sposób przygotował pulpety z kurczaka, ponieważ połączył je z produktami, które kojarzą nam się z kuchnią azjatycką. Taką nieoczywistą potrawą na pewno zaskoczycie swoich gości i jestem pewien, że Wasi bliscy po pierwszym kęsie poproszą Was o przepis!
Oglądajcie Doradcę Smaku codziennie, od poniedziałku do czwartku, o godz. 20.10.
Składniki:
- 500 g mielonego mięsa z kurczaka
- 250 ml mleka kokosowego
- 1 limonka
- ½ papryki ostrej
- 1 czerwona cebula
- ½ zielonej papryki
- 2 kapusty pak choi
- oliwa z oliwek do smażenia
- 300 ml wody
- świeży koperek do dekoracji
- do smaku: Przyprawa curry, Kolendra cała, Kminek cały, Sól morska, Pieprz czarny Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.