
Na co dzień rzadko przyrządzamy owoce morze, ale gdy już pojawiają się w naszej kuchni. chcemy, aby smakowały wyśmienicie. W końcu nie bez powodu wszyscy zachwycają się ich niepowtarzalnym smakiem. W dodatku ich przygotowanie jest naprawdę proste i nie zajmie nam dużo czasu!
Mule po francusku w sosie śmietanowym według przepisu Michela Moran to idealne danie na wyjątkową kolację we dwoje lub uroczysty obiad dla najbliższych. Wystarczy kilka składników, które odpowiednio ze sobą połączone gwarantują nam w kuchni sukces w postaci pysznego jedzenia.
Oglądajcie "Doradcę Smaku" od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 na antenie TVN.
Składniki:
- 2 kg muli
- 3 szalotki
- 3 ząbki czosnku
- 1 por
- 2 duże pomidory bez skórki
- olej do smażenia
- 250 ml białego wina wytrawnego
- 200 ml śmietany 30%
- Świeża natka pietruszki do dekoracji
- do smaku: Gałka muszkatołowa mielona, Sól ziołowa, Pieprz biały mielony Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.