Doradca Smaku VIII: Medaliony cielęce z batatami, odc. 11

20.03.2018
Doradca Smaku VIII: Medaliony cielęce z batatami, odc. 11

To danie to idealna propozycja na uroczysty obiad dla całej rodziny lub romantyczną kolację we dwoje. Medaliony cielęce, bataty oraz parmezan to produkty, z których można wyczarować w kuchni prawdziwe pyszności. Sprawdźcie, jaki pomysł na te składniki ma Michel Moran!


Delikatne w smaku ziemniaki oraz bataty, soczyste pomidory i kilka intensywnych w smaku kaparów to dodatki wprost stworzone do cielęcego schabu. To szlachetne mięso niewiele potrzebuje, aby smakowało naprawdę wyśmienicie. Najważniejszy w przygotowywaniu cielęciny jest czas smażenia, który nie powinien być zbyt długi - dwie minuty z każdej strony w zupełności wystarczą, ale też nie można zapomnieć o niezastąpionym duecie przypraw: pieprzu i soli. Przekonajcie się sami, jakie to proste i pyszne!

Doradca Smaku VIII: Medaliony cielęce z batatami, odc. 11 

 

Składniki:
1 duży batat
2 ziemniaki
3 łyżki masła
250 ml bulionu warzywnego
3-4 łyżeczki tartego parmezanu
300 g schabu cielęcego
1 pomidor bez skóry
2-3 łyżki Kaparów Smak
oliwa z oliwek
kilka liści botwiny do dekoracji
do smaku: Oregano suszone, Sól morska, Pieprz biały mielony Prymat

 

Przepis znajdziecie TUTAJ.

Udostepnij:

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 21.03.2018 15:48
Też bym zjadła, chociaż ja wolę zwyczajne ziemniaki. Za batatami nie przepadam. :)
Bożena Matuszczyk 20.03.2018 22:25
Zjadłabym takie pyszne danie;)

Polecane przepisy

prymat