Doradca Smaku VIII: Maślankowe racuchy, odc. 37

Jabłka w cieście, czy puszyste racuchy. My, Polacy uwielbiamy wszelkiego rodzaju smażone placki. Warzywne, owocowe, z ciasta, maślankowe. Maślankowe racuchy to dobry pomysł na śniadanie, deser czy podwieczorek dla dzieci. Można je podawać z wszelkiego rodzaju sosami, owocami czy marmoladą. A Wy jakie racuchy lubicie najbardziej?
Oglądajcie "Doradcę Smaku" o godz. 20.10 od poniedziałku do czwartku na antenie TVN.
Maślankowe racuchy
Liczba osób: 2−3
Składniki:
- 215 g mąki pszennej
- 15 g świeżych drożdży
- 5 łyżek ciepłego mleka
- 200 ml naturalnej maślanki Mrągowskiej
- 100 g naturalnego serka śmietankowego Łaciate
- 1 jajko
- cytryna
- 2 pomarańcze
- 1 łyżeczka masła
- 200 ml oleju do smażenia
- 3 łyżeczki cukru pudru do pomarańczy + do dekoracji
- świeża mięta do dekoracji
- do smaku: Cukier z prawdziwą wanilią, Cynamon mielony, Chilli pieprz cayenne Prymat
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się