Doradca Smaku VIII: Krem z cieciorki z rodzynkami, odc. 10

Zima i mrozy nie odpuszczają, choć lada dzień powinniśmy witać wiosnę. A gdy na zewnątrz aura zdecydowanie nam nie sprzyja, warto pomyśleć o ciepłym, rozgrzewającym posiłku. Jednym z nich bez wątpienia jest krem z cieciorki z pysznymi dodatkami oraz rozgrzewającymi przyprawami.
Michel Moran wie, co zrobić, aby krem był nie tylko sycący i pełen oryginalnych dodatków, ale też zachwycający w smaku! Połączenie cieciorki, migdałów i rodzynek zdecydowanie może nas zaskoczyć! Warto pamiętać, że w takim kremie nie może zabraknąć przypraw, które idealnie podkreślą smak każdego ze składników w tym daniu.
Składniki:
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
3 duże pomidory
1 pęczek natki pietruszki
2-3 łyżki oliwy
cieciorka konserwowa (tyle gram, ile ważą pomidory)
500 ml wywaru warzywnego
3 łyżki miodu
1 garść rodzynek
1 garść prażonych płatków migdałów
Do smaku: Sól morska, Pieprz czarny, Przyprawa curry, Ziele angielskie mielone, Kminek mielony Prymat
Przepis znajduje się TUTAJ.
Komentarze (2)